Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden

Contactgegevens het Zeeplokaal

E-mailadres: hallo@zeeplokaal.nl
www.zeeplokaal.nl
Retour- en postadres:
Het Zeeplokaal (VONK in de wijk)
Larenseweg 139
1221 CL Hilversum
KvK-nummer: 70102988
BTW-ID: NL002239113B97

Algemeen

Dit zijn de algemene voorwaarden van het Zeeplokaal. Wanneer je een bestelling plaatst bij het Zeeplokaal of een overeenkomst hebt met het Zeeplokaal geef je te kennen met de algemene voorwaarden akkoord te gaan.

Het Zeeplokaal behoudt het recht om ten allen tijden de algemene voorwaarden aan te passen.

Overeenkomst

Er is sprake van een overeenkomst wanneer een particuliere klant een bestelling heeft geplaatst bij het Zeeplokaal. Er is sprake van een overeenkomst wanneer een zakelijke klant een getekende offerte heeft geretourneerd of een bestelling heeft geplaatst.

Product

Alle producten van het Zeeplokaal zijn handgemaakt, op basis van natuurlijke ingrediënten. Het Zeeplokaal streeft er naar om producten zoals weergeven op de website te leveren. Door het ambachtelijke proces kan het zo zijn dat een product afwijkt (kleur, gewicht).  Door het rijpingsproces van zeep is het gewicht veranderlijk.

Prijzen

Alle prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW en exclusief eventuele verzendkosten. Het Zeeplokaal heeft het recht om prijzen ten alle tijden te wijzigen. De nieuwe prijzen worden niet doorgevoerd voor reeds te leveren bestellingen. Eventuele heffingen voor bestellingen van klanten in het buitenland zijn voor rekening van de klant in het buitenland.

Levering

De plaats van levering is het adres dat de klant kenbaar heeft gemaakt in het bestelproces. Dit kan het factuuradres zijn, of een ander adres. Hiervoor is er een optie “Verzenden naar een ander adres” die aangevinkt kan worden.

Wanneer het om een bedrijfsadres gaat, dient de bedrijfsnaam te worden vermeld in het adresveld. Wanneer we een bestelling verzenden naar een bedrijfsadres zonder de bedrijfsnaam op het verzendetiket kan het pakket retour worden gestuurd. Wanneer we het pakket nogmaals opsturen om deze reden zijn de verzendkosten voor de klant.

Bij de bestelnotities kan er worden vermeld dat het, bijvoorbeeld, om een cadeau gaat.

Na het plaatsen van een bestelling ontvang je binnen een uur de bevestiging per mail. Het Zeeplokaal streeft er naar om je bestelling binnen 24 uur te verzenden. Zodra je bestelling is verzonden ontvang je hier ook een bericht van. Bestellingen worden altijd met Track & Trace verzonden.

Het Zeeplokaal is niet aansprakelijk voor beschadiging of zoekraken tijdens het leveren door de bezorgdienst. Wel doet het Zeeplokaal er alles aan om een gepaste oplossing te zoeken.

Aansprakelijkheid

Het Zeeplokaal is niet aansprakelijk voor letsel of schade dat is ontstaan door onjuist gebruik van de producten. Producten van het Zeeplokaal zijn niet geschikt voor consumptie. In de productomschrijving op de website wordt aangegeven hoe je het product dient te gebruiken. Er wordt bij zeep met etherische oliën aangeraden om de zeep eerst te testen op een klein stukje huid wanneer je een gevoelige huid hebt of nog nooit eerder een zeep hebt gebruikt met een etherische olie. Zeep is geen medicijn. Raadpleeg altijd je arts bij huidklachten.

Herroepingsrecht

Het herroepingsrecht geldt voor particuliere klanten die bij het Zeeplokaal een bestelling hebben geplaatst. Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na de dag van ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de retourverzendkosten van jouw adres naar het Zeeplokaal zijn voor eigen rekening. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan het Zeeplokaal geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via hallo@zeeplokaal.nl. Onderaan de algemene voorwaarden vind je een model formulier voor herroeping, deze mag je ook gebruiken, maar dit is niet verplicht. Dit kun je kopiëren in het e-mailbericht dat je naar het Zeeplokaal mailt.

Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen vijf dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Een uitzondering op het recht van herroeping zijn gepersonaliseerde bestellingen.

Bestelling is foutief

We doen er alles aan om jouw bestelling zonder gebreken bij jou te bezorgen. Indien blijkt bij levering dat het afgeleverde product het verkeerde product bevat of niet compleet is, dien je dit te melden bij het Zeeplokaal via hallo@zeeplokaal.nl, vóór het retourneren van de bestelling. Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten kunnen uiterlijk tot maximaal 14 werkdagen na levering aan het Zeeplokaal per mail worden gemeld. Terugzending van het product dient te geschieden in de originele verpakking (inclusief eventuele toebehoren) en in nieuwstaat verkerend. Wanneer het product is gebruikt na constatering van een gebrek of bezwaar, doet dit recht tot reclamering en terugzenden volledig vervallen.

Wij zullen vervolgens het verschuldigde bedrag binnen veertien dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten mits het product reeds retour ontvangen is.

Let op: wanneer een bestelling retour komt naar het Zeeplokaal door het opgeven van een fout adres, vragen wij om de verzendkosten te betalen voor het nogmaals opsturen van de bestelling.

Copyright & wederverkoop

Beeld en tekst van de website www.zeeplokaal.nl mogen alleen met toestemming van het Zeeplokaal worden gebruikt, ter promotie van het Zeeplokaal.

Voor een private label order kun je contact opnemen via hallo@zeeplokaal.nl. Ook voor inkooprijzen en wederverkoop-orders kun je contact met ons opnemen.

Producten van het Zeeplokaal mogen enkel worden doorverkocht in de originele verpakking, tenzij anders overeengekomen.

Vragen, opmerkingen of klachten

Heb je een vraag, opmerking of klacht? Stuur een mail naar  hallo@zeeplokaal.nl. Het Zeeplokaal doet er alles aan om jouw vraag, opmerking of klacht zo snel mogelijk en met aandacht in behandeling te nemen.

Modelformulier voor herroeping

(dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer u de overeenkomst wilt herroepen)

Aan: [ naam ondernemer]

[ geografisch adres ondernemer]

[ faxnummer ondernemer, indien beschikbaar]

[ e-mailadres of elektronisch adres van ondernemer]

Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede, dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende

de verkoop van de volgende producten: [aanduiding product]*

de levering van de volgende digitale inhoud: [aanduiding digitale inhoud]*

de verrichting van de volgende dienst: [aanduiding dienst]*,

herroep/herroepen*

Besteld op*/ontvangen op* [datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten]

[Naam consumenten(en)]

[Adres consument(en)]

[Handtekening consument(en)] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)

* Doorhalen wat niet van toepassing is of invullen wat van toepassing is.