Appelazijn als natuurlijke conditioner voor je haren

Appelazijn als natuurlijke conditioner voor je haren
18 augustus 2020 Het Zeeplokaal

Appelazijn als natuurlijke conditioner voor je haren

Ja dat lees je goed! Voor onze zepen gebruiken we graag ingrediënten die ook eetbaar zijn. Daarom zijn we ook zo’n fan van appelazijn. Appelazijn is namelijk ideaal om als natuurlijke conditioner te gebruiken. En het mooie is dat je het waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt staan. In deze blog vertellen wij waarom en hoe je appelazijn gebruikt als conditioner (niet puur namelijk!). Gebruik bij voorkeur biologische, ongefilterde appelazijn.

Voordelen appelazijn als conditioner

Appelazijn zorgt ervoor dat je je haren beter kunt doorkammen, zeker als je bekend met met een klitten galore na het wassen van je haren.

Je haren voelen zacht en verzorgd aan. Het kan net even een extra boost geven als je je haren extra wilt verzorgen.

Je haarzeep in combinatie met een appelazijn conditioner gebruiken is extra aan te raden wanneer je voor de eerste keer onze haarzeep gebruikt. Wanneer je overstapt van een reguliere shampoo (die vaak sulfaten zoals SLS bevatten) naar een haarzeep, kan het even duren voordat je hoofdhuid hersteld is. Sulfaten reinigen je huid zo grondig dat het ook je natuurlijke huidvetten verwijdert, terwijl dit juist een natuurlijke beschermlaag is.

In die gewenningsperiode help je je hoofdhuid een handje mee door appelazijn als conditioner te gebruiken. Je spoelt daarmee alle zeepresten weg, het verzorgd je haren en maken je haren extra zacht en glanzend.

Tevens heeft appelazijn antibacteriële eigenschappen, waardoor het effectief is tegen roos. Mocht je veel last hebben van roos, is het aan te raden appelazijn te gebruiken in combinatie met onze haarzeep met rozemarijn en aroniabes. Deze zeep helpt bij roos.

Handgemaakte zeep Zeeplokaal

Recept natuurlijke conditioner

Het is het makkelijkst om een spray flacon te gebruiken. Dan hoef je slechts een keer de fles te vullen en deze kun je dan een paar keer gebruiken. De andere optie is een beker met het recept klaarzetten voordat je je haren gaat wassen.

Wanneer je een spray flacon gebruikt (voor meerdere keren gebruik):

250 ml water

70 ml appelazijn

Wanneer je een beker gebruikt (voor eenmalig gebruik):

250 ml water

35 ml appelazijn

Je kunt hiermee experimenten. Als je een vette hoofdhuid hebt kun je iets meer appelazijn toevoegen. Je haren en hoofdhuid worden hierdoor minder vet.

Je kunt ook een paar druppels etherische olie toevoegen naar keuze voor een prettige geur of een specifieke werking. Bijvoorbeeld citroengras en rozemarijn. Deze etherische oliën verwerken wij ook in een van onze haarzepen, onder andere omdat ze helpen bij roos.

Hoe gebruik je de appelazijn conditioner? Na het uitspoelen van de haarzeep spray je je haar in met het appelazijn mengsel of spoel het appelazijn mengsel door je haren als je een beker gebruikt. Spoel na met water. Dat is het!

Eh hallo, maar die geur dan?

Wanneer we vertellen over de appelazijn conditioner krijgen we de vraag of je dan niet de hele dag naar azijn ruikt. Begrijpelijk, dat wil je niet. Gelukkig is daar geen sprake van wanneer je de appelazijn voldoende aanlengt en goed uitspoelt.

Comments (2)

 1. Angeli 3 jaar geleden

  In een spray! Dat ik daar zelf niet eerder aan gedacht heb.. 🙈

  • Auteur
   Het Zeeplokaal 3 jaar geleden

   Haha ja, dat werkt ideaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*