Waarom wij castorolie graag in zeep verwerken

Waarom wij castorolie graag in zeep verwerken
10 november 2017 Het Zeeplokaal

Waarom wij castorolie graag in zeep verwerken

Echte zeep bestaat uit vet. Bij het Zeeplokaal gebruiken we verschillende oliën in iedere zeep om de zeep te voorzien van vet. De oliën die we gebruiken zijn allemaal plantaardig en zoveel mogelijk van biologische herkomst. Castorolie is in de zeep met zwarte actieve kool en in de zeep met havermout verwerkt.

Heb je wel eens van wonderolie gehoord?

Zo wordt deze olie ook wel genoemd. Castorolie wordt verkregen uit de bruingele bonen die groeien aan de wonderboom (Ricinus communis). Dit is een snelgroeiende tropische plant die veel verschillende verschijningen kent en vooral heel erg groot kan worden. Door de wonderbonen uit te persen blijft de castorolie over. Overigens is castorolie niet eetbaar. Je bereid je portie groenten dus liever met een andere olie. Tenzij je voor een laxerende werking gaat, maar dat is weer een ander verhaal 😉

Zeep met havermout

Castorolie wordt veelvuldig in producten voor het haar gebruikt. Echter hebben wij tot op heden geen wetenschappelijk onderzoek gevonden waarin het daadwerkelijke effect wordt aangetoond (groei van de haren en meer volume). Wie weet helpt het idee dat het zou helpen mee aan een positieve ervaring?

Waarom gebruiken wij castorolie eigenlijk in onze zeep? De olie geeft een heerlijk lobbig schuim! Het schuim verzorgd je huid. Wanneer zeep voornamelijk “harde” olie bevat zoals kokosolie, kan je huid trekkering aanvoelen na het wassen met zeep. Deze oliën zijn wel nodig om een harde zeep te maken én te behouden wanneer je zeep in vochtige ruimtes zoals je badkamer ligt. Wij zorgen altijd voor een juiste verhouding met zachtere oliën, zoals castorolie. Daardoor werkt de zeep juist vochtinbrengend en verzorgd je huid.

Heb jij wel eens de geclaimde wonderen van deze olie ondervonden? Of vind je het gewoon een fijn product in jouw verzorgingsritueel? Vanaf 1 januari 2018 is de zeep met castorolie verkrijgbaar in de webshop! Schrijf je vast hier in voor de nieuwsbrief. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Comment (1)

  1. Nancy 10 maanden geleden

    Castorolie klinkt als een geweldig ingrediënt voor zeep, vooral vanwege het schuim en de verzorgende eigenschappen. Ik ben altijd op zoek naar natuurlijke zepen die mijn huid hydrateren in plaats van uitdrogen. Deze zeep gaat zeker op mijn lijstje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*