De zes voordelen van haarzeep

De zes voordelen van haarzeep
14 juni 2018 Het Zeeplokaal

De zes voordelen van haarzeep

Onze twee haarzepen staan nu enkele maanden online. De hoogste tijd dus om de voordelen van haarzeep, ook wel solid shampoo bar genoemd, op een rij te zetten. In de eerder verschenen blog over de haarzepen lees je hoe je een haarzeep gebruikt.

Wat vinden wij de grootste voordelen van haarzeep?

1. Vrij van conserveringsmiddelen en sulfaten

Dit vinden wij een van de belangrijkste punten. Vloeibare shampoo bevat altijd conserveringsmiddelen en met een beetje pech ook agressieve sulfaten zoals SLS (sodium lauryl sulfaat). Deze sulfaten reinigen je hoofdhuid veel sterker dan nodig is. Vloeibare shampoo bestaat altijd deels uit water en hierdoor is moet er altijd conserveringsmiddel worden toegevoegd, om schimmel te vermijden. Bij een blok zeep hoeft dit niet en kunnen wij ons volledig focussen op natuurlijke ingrediënten die prettig zijn voor je hoofdhuid en iets doen voor je haren.

2. Goed voor het milieu 

Is jouw badkamer al vrij van plastic? Het geeft ons een ontzettend rustig en goed gevoel wanneer wij onze badkamer zien zonder plastic flessen. Iedere haarzeep wordt geleverd in een papieren wikkel en ook wanneer je een bestelling via de webshop plaatst vermijden wij plastic. Met kleine veranderingen kun je je dagelijkse routines weer een stukje duurzamer maken.

3. Je hoeft je haren minder te wassen

We merken het zelf en we horen het terug in jullie reacties op de haarzeep. Wanneer je volledig gewend bent aan een haarzeep is de kans groot dat je je haren minder hoeft te wassen (wanneer je daarvoor vloeibare shampoo gebruikte). Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar… De haren wassen is niet de meest favoriete bezigheid dus dat is mooi meegenomen! 

Zeeplokaal haarzeep handgemaakte zeep Aroniabes rozemarijn Zeeplokaal haarzeep maca grapefruit

4. Als je haar maar goed zit

Dat brengt ons bij het vierde voordeel. Je gaat je haarzeep dus waarschijnlijk minder vaak gebruiken dan je vloeibare shampoo én vaste zeep gaat sowieso al lang mee. Wanneer je een haarzeep koopt doe je daar minstens 5-6 maanden mee, mits goed bewaard (hierbij gaan we uit van één wasbeurt per week). Zorg voor een goede zeephouder, het liefst buiten de douchecabine. Dan blijft de zeep droog wanneer deze niet wordt gebruikt. Het ziet er ook nog eens erg leuk uit op je wastafel. 

5. Als je haar maar goed zit

Het is zo leuk om reacties te horen na het gebruik van een haarzeep. Zelf merken wij het volgende ook. Doordat je haren iets stugger kunnen zijn na het gebruik van een haarzeep (wanneer je geen natuurlijke conditioner of haarolie gebruikt), blijft je haar voller en langer in model zitten. Een klant gaf zelfs aan haar krullen weer terug te hebben na het gebruik van de Maca haarzeep, hoe mooi is dat!

6. Makkelijk mee in het vliegtuig

Oops! Vergeten. Je hebt alleen handbagage mee. Met een haarzeep is dat geen probleem en hoef je je nooit meer zorgen te maken om het aantal milliliter of rommelen met plastic zakjes. 

Wil je de haarzeep ook proberen? We hebben twee verschillende soorten en je vind ze hier!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*