Drie tips om je zeep zo duurzaam mogelijk te gebruiken

Drie tips om je zeep zo duurzaam mogelijk te gebruiken
18 januari 2018 Het Zeeplokaal

Drie tips om je zeep zo duurzaam mogelijk te gebruiken

Eerder schreven we een blog over de werking van zeep. In deze blog gaan we verder over het bewaren van zeep. Zodra je een nieuwe zeepvoorraad in huis hebt wil je natuurlijk dat je zo lang mogelijk van je zeep kunt genieten! 

Factoren die bepalen hoe lang je zeep meegaat:

  • Vochtige ruimtes. Onze handzeep in de keuken gaat langer mee (ongeveer drie tot vier maanden) dan de zeep die we onder de douche gebruiken. Doordat de badkamer vaak lang vochtig blijft na het douchen blijft de zeep iets zachter. Het scheelt als je een super goed geventileerde badkamer hebt 😉
  • De zeephouder. Het beste is om je zeep in een bakje te bewaren waar richeltjes of randjes in verwerkt zijn, zodat de zeep goed kan uitlekken. Wij houden ons daar niet altijd aan… Soms gaan we voor het mooie design. Het is een keuze. Zo hebben wij de minimalistische schaaltjes van Hester in het assortiment, omdat wij als een blok vielen voor het design. Bij dit ontwerp is het belangrijk om dagelijks het bakje even af te spoelen met water en goed te drogen. Zo gepiept en elke keer geniet je van de aanblik van dit moois op je wastafel of keukenblad. Binnenkort kun je ook zeephouders mét uitlek randjes vinden in onze webshop.
  • De samenstelling van de zeep. In elke zeep verwerken wij plantaardige oliën, die als eigenschap hebben een hele harde zeep te worden. Dit zorgt ervoor dat je zeep niet na een paar keer douchen weg “flubbert” (hier kunnen wij geen beter woord voor bedenken…). Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de ontwikkeling van nieuwe zepen. Wist je trouwens dat de olijfolie en kokosolie in onze zepen van biologische herkomst zijn? Samen met de biologische etherische oliën maakt dat elke zeep circa 75% van biologische herkomst is.

Handen wassen met zeep

Drie tips: 

  • Ventileer die badkamer!
  • Zorg dat de zeep kan uitlekken of droog je zeephouder dagelijks af.
  • Als je zeep onder de douche gebruikt kun je je zeep in meerdere stukken snijden. De stukken die je niet gebruikt kun je in een droge ruimte bewaren. Dat zorgt er voor dat je zeep weer wat langer meegaat! Dit kun je natuurlijk ook bij je handzeep in de keuken doen.

Heb jij nog andere tips om je zeep zo lang mogelijk goed te houden? Laat het weten! Sharing is caring.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*