Een nieuw hoofdstuk: we verhuizen van Zweden terug naar Nederland!

Een nieuw hoofdstuk: we verhuizen van Zweden terug naar Nederland!
20 oktober 2022 Het Zeeplokaal
Wonen in Zweden

Een nieuw hoofdstuk: we verhuizen van Zweden terug naar Nederland!

Het was een turbulent jaar, want vorig jaar september verhuisden wij naar Zweden zoals je in deze blog kunt lezen! Een ervaring voor het leven.

Emigratieperikelen

Het landen in een nieuw land, je alles eigen maken, zorgen dat je in ‘het systeem’ staat, het klussen, het aanleggen van een moestuin, de lange, maar prachtige winter, elanden in de tuin, het ‘opvoeden’ van kuikens en kittens… Wow. Wat een intensief jaar hebben we beleefd! Tussen alle avonturen door bekroop ons het gevoel: is deze plek onze plek, of leven we de droom van iemand anders?

Emigreren en integreren blijft denk ik altijd wel een beetje avontuurlijk, hoe lang je ergens ook woont. Ik kom in Zweden tot het inzicht dat ik wel van een beetje avontuur houd, maar voor langere tijd in een ander land wonen? Daar ben ik toch teveel een gewoontedier voor. Daarnaast krijg ik door alle rust juist zin om van alles te ondernemen, maar de afstanden zijn groot en ligt de drempel dus best hoog om contacten te leggen met lokale winkeliers voor het Zeeplokaal. Om een voorbeeld te noemen.

Het Zeeplokaal, hoe verder?

Gaandeweg merk ik ook dat ik het eigenlijk helemaal niet zó leuk vindt om volledig vanuit huis aan het Zeeplokaal te werken. Ja, we hebben nu een grote tuin waar we van alles kunnen kweken en er kan geëxperimenteerd worden met allerlei ingrediënten, maar ik mis bedrijvigheid om mij heen. En de connectie met de Nederlandse klanten van het Zeeplokaal. In Nederland was ik begonnen met het bezoeken van de winkels waar het Zeeplokaal verkocht wordt en dat is toch een heel leuk en belangrijk onderdeel. En de markten niet te vergeten. Persoonlijk contact naast al het online contact.

Daarbij stond ik op een kruispunt: wil ik een Zweeds bedrijf maken van het Zeeplokaal, inclusief een andere naam, voor de Zweedse markt? Dat voelde niet juist en heel erg zonde. Het Zeeplokaal voelt voor mij echt als een Nederlands bedrijf met Nederlandse klanten, met hier en daar een fijn uitstapje naar mooie winkels in het buitenland en natuurlijk de Belgische Zeeplokaal fans 🙂

We verhuizen dus weer naar Nederland. Voorlopig zal het nog wel een béétje rustig blijven op de socials van het Zeeplokaal. Des te waardevoller is het om te merken hoeveel nieuwe en terugkerende klanten er zijn. Dank dank dank!

Op dit moment heb ik verschillende lijntjes uitstaan voor een atelier. Ik hoop in de regio Hilversum, Utrecht of Amersfoort een fijne plek te vinden. Het liefst met veel licht, (ruimte voor) een keuken en het zou helemaal mooi zijn om andere creatieve of ambachtelijke bedrijven als buren te hebben. Heb je een tip? Laat het vooral weten!

 

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*