Onmisbaar in je verzorgingsroutine: groene klei

Onmisbaar in je verzorgingsroutine: groene klei
27 oktober 2017 Het Zeeplokaal

Onmisbaar in je verzorgingsroutine: groene klei

Zeep met een geschiedenis: de groene kleizeep van het Zeeplokaal. We gebruiken voor deze zeep groene klei, kokosolie, amandelolie, olijfolie en Aloë Vera. De geschiedenis van groene klei gaat ver terug (de oertijd… Best lang geleden!) en wordt voor oneindig veel toepassingen gebruikt.

Echte klei is volledig door de natuur samengesteld en wordt uit de grond gewonnen. De groene klei bevat vele mineralen en heeft haar groene kleur te danken aan onder andere de mineralen oxyden en hydroxyden (voor de biologen onder ons 😉 ). Net zoals de zwarte actieve koolpoeder heeft de groene klei een sterk absorberende werking. Een uitermate geschikt ingrediënt dus wanneer we een fijne, goed reinigende zeep willen maken.

Groene klei en zeep met groene klei / bergamot

Zoals je misschien weet heb je veel verschillende kleuren klei. Bijvoorbeeld, een witte klei, rode klei, roze klei… Allemaal absorberend en dus reinigend. Wat is dan het verschil? Het verschil zit met name in de mate waarin. De groene klei schijnt de meest absorberende werking te hebben. Een witte klei is het minst “sterk”, oftewel de meest milde klei vorm. Dat klinkt als een fijn ingrediënt voor de extreem gevoelige huid… Wie weet zie je de witte kleizeep binnenkort voorbijkomen.

Onze groene kleizeep bestaat uit onder andere amandel olie, Aloë Vera sap, olijfolie en natuurlijk groene klei. Door de combinatie met Aloë Vera sap is het niet alleen een reinigende zeep, maar ook een heerlijk hydraterende zeep. Deze zeep vind je in de webshop van het Zeeplokaal (wij gaan live op 1 januari 2018!). Wil je als eerste weten wanneer wij nieuwe producten aanbieden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en volg ons op social media!

BewarenBewaren

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*