Haarzeep van het Zeeplokaal wil je in je badkamer hebben! 

Haarzeep van het Zeeplokaal wil je in je badkamer hebben! 
11 april 2018 Het Zeeplokaal

Haarzeep van het Zeeplokaal wil je in je badkamer hebben!

Enige tijd geleden zijn we begonnen met het maken van een haarzeep. Dat pakte zo ontzettend goed uit, dat we nu twee haarzepen in de webshop hebben.

In deze blog vertellen wij jou over onze eigen ervaringen met de haarzeep, ook wel een solid shampoo bar genoemd. Ook leggen we uit hoe je het beste een haarzeep gebruikt. We beschrijven onze ervaringen. Heb jij nog een supertip of aanvulling? Deel het met iedereen in de reacties!

Voor de eerste keer een haarzeep gebruiken

We hebben veel gehoord en gelezen dat je haar vettig of stroef kan aanvoelen, wanneer je van een vloeibare shampoo naar een solid shampoo bar switcht. Dit komt omdat je haren moeten wennen wanneer ze langdurig zijn gewassen met conserveringsmiddelen en (agressieve) sulfaten zoals SLS. Vanzelfsprekend bevat niet elke vloeibare shampoo deze sulfaten.

Wij deden een dansje nadat wij voor de eerste keer een haarzeep gebruikten. Wij gebruikten de haarzeep maca & grapefruit, deze kun je morgen in de webshop vinden.

Er ontstaat snel lobbig schuim en na het opdrogen voelden onze haren fris en schoon aan. Zelf kneden wij nadat het haar is opgedroogd altijd een paar druppels olie in de haarpunten. Iets met van nature pluizig en ietwat droog haar hebben 😉

Het hoeft dus zeker niet zo te zijn dat je haar tijd nodig heeft om te wennen, maar ieder kapsel is weer anders, dus houd er rekening mee dat je even geduld moet hebben.

Hoe gebruik je solid shampoo?

We gaan hier gewoon een lekker praktisch lijstje van maken.

  1. Maak je haren nat. Beweeg de zeep heen en weer op verschillende punten op je hoofdhuid.
  2. Leg de zeep weg, het liefst buiten de douchecel op je wastafel, zodat de zeep zo lang mogelijk meegaat.
  3. Masseer je hoofdhuid. Zo masseer je de haarzeep goed in. Lekker lobbig schuim, here we come!
  4. Spoel de zeep weg. Het liefst met koud water voor een extra boost. Je zult merken dat je haar wat stroef aanvoelt op dit moment, no worries! Dit komt helemaal goed. Dit is eigenlijk het enige verschil dat wij opmerken in vergelijking met een vloeibare shampoo, als je het hebt over hoe het aanvoelt.
  5. Indien gewenst kun je conditioner gebruiken. Een natuurlijke variant is appelazijn met water. Hier wijden we binnenkort een blog aan.

Handgemaakte zeep Zeeplokaal

Waarom zijn deze haarzepen zo fijn voor je haren?

Nadat we de haarzeep hebben getest met macawortel & grapefruit, hebben we ook een variant ontwikkeld met een frisse geur en andere eigenschappen. We zijn opzoek geweest naar de beste natuurlijke ingrediënten voor deze haarzepen.

Hier omschrijven we per zeep de werking.

Haarzeep maca & grapefruit

Om je haar te voeden hebben we macawortel toegevoegd. Maca bevat onder andere ijzer, vitamine B en vitamine C. De etherische grapefruit olie kan roos helpen verminderen. Houd er rekening mee dat een haarzeep volledig natuurlijk is en het een paar wasbeurten kan duren voordat je vooruitgang ziet.

Door de macawortel heeft de haarzeep een aardse geur. Tijdens het gebruik van de zeep komt de zoetige ondertoon, samen met de grapefruit geur meer naar voren, wat ons een ontspannen gevoel geeft.

Haarzeep arionabes & rozemarijn 

In deze haarzeep hebben we verschillende ingrediënten toegevoegd die je haren verzorgen, zoals aroniabes en rozenbottel. Aroniabes zit vol antioxidanten en rozenbottel bevat veel vitaminen. Etherische rozemarijn olie geeft glans aan je haren en helpt tegen een geïrriteerde hoofdhuid. Door de etherische citroengras olie ruikt deze haarzeep lekker fris.

Beide zepen zijn ontwikkeld voor verschillende haartypen. Raadpleeg altijd een huisarts bij huidklachten. Zeep is een reinigingsmiddel, geen medicijn.

Heb jij wel eens een haarzeep geprobeerd? En welke haarzeep ga jij testen? Wij zijn heel erg benieuwd!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*