Hoe gebruik je een haarzeep?

Hoe gebruik je een haarzeep?
15 oktober 2018 Het Zeeplokaal

Hoe gebruik je een haarzeep?

In de pocket! Je nieuwe haarzeep. Je hebt er misschien al wat over gelezen en je bent benieuwd hoe dat blok zeep voor jou gaat werken. In een eerdere blog beschreven we de voordelen van een haarzeep. In deze blog gaan we je op weg helpen met de volgende tips. Is dat nodig? Ja en nee. Bij de ene persoon werkt de haarzeep direct naar wens, bij de andere persoon kan er wat meer tijd overheen gaan. Een haarzeep (ook wel solid shampoo genoemd) bevat geen synthetische middelen. Wanneer je jarenlang je haren met vloeibare shampoo hebt gewassen met synthetische, vaak agressieve sulfaten, moet je je haar even tijd gunnen om te wennen.

Haarzeep maca grapefruit handgemaakte zeep

Door de volgende tips toe te passen gebruik je de haarzeep optimaal en vermijd je een vettige kruin door zeepresten die achterblijven. 

De vijf tips

 1. Zeep je haren goed in. Wijzelf doen dit door de haarzeep op verschillende plekken op het hoofd heen en weer te bewegen. Leg de bar weg, het liefst niet in de douchecel zelf. Door de zeep te bewaren op een droge plek in een zeepbakje gaat de zeep zo lang mogelijk mee. 
 2. Schuimen maar! Masseer je hoofdhuid. Je zult merken dat er veel schuim ontstaat. Eventueel verspreid je het schuim over de rest van je haren.
 3. Na het inzepen ga je het schuim goed uitspoelen. In de winter is het misschien wat pittig… Maar wij zweren bij koud uitspoelen. Spoel het zeepsop dus heel goed uit met koud (of vooruit, lauw;)) water.
 4. Wil je meer glans en je haar zachter laten aanvoelen? Zet voordat je gaat douchen een glas water met appelazijn klaar. Doorgaans volstaat circa twee vingers appelazijn. Vervolgens leng je dit aan met water. Door niet al teveel appelazijn te gebruiken voorkom je een sterke geur. Met deze hoeveelheid blijft er geen appelazijn geur in je haren hangen. Na het uitspoelen van het zeepsop spoel je je haren hiermee. Voor de klunzen onder ons is een beker trouwens  verstandiger. Scheelt opruimen wanneer je de beker laat vallen. Wij spreken uit ervaring… 
 5. Wanneer je droog haar hebt kan het fijn zijn om voor het uitkammen een haarolie te gebruiken. Dit kan, bijvoorbeeld, Jojoba olie zijn. Kneed een paar druppels in de punten en je haar voelt glanzend en vol aan. 

Dit zijn onze tips vanuit onze eigen ervaringen. Heb jij wel eens een haarzeep gebruikt? En hoe bevalt dat? Laat het weten! 

Comments (2)

 1. Marek 3 jaar geleden

  ik ben verliefd op jullie producten! ik kan jullie alleen maar aanbevelen 😀 ga zo door!

  • Auteur
   Het Zeeplokaal 3 jaar geleden

   Hoi Marek, bedankt voor je leuke bericht! Gaan we zeker doen 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*