Een kijkje in de keuken bij het Zeeplokaal 

Een kijkje in de keuken bij het Zeeplokaal 
2 februari 2018 Het Zeeplokaal

Een kijkje in de keuken bij het Zeeplokaal #1

Zoals je misschien al zag op Facebook of Instagram, zijn wij inmiddels verhuisd naar Oudenoord 330 in Utrecht. De eerste zepen zijn er al gemaakt! Een spannend moment, omdat zelfs de temperatuur en dus het klimaat in een ruimte effect heeft op een zeep. So far so good, gelukkig!

In deze blog praten we je bij over onze eerste maand in actie (het Zeeplokaal is live sinds 1 januari 2018), de verhuizing naar Oudenoord en de plannen voor de komende tijd.

Een lang rijpende zeep

In de aanloop naar de opening op 1 januari 2018 waren we natuurlijk veel bezig met het maken van zeep en andere voorbereidende werkzaamheden. Voorraad genoeg. Dachten wij. Toen we eenmaal live waren en we  boven verwachting hoeveelheden mooie zeeppakketten op de post konden doen… Slonk de voorraad. Een zeep moet vier tot zes weken rijpen. OK. Dat wisten we natuurlijk al, maar om voldoende voorraad te blijven behouden, dat was toch een leerpuntje.

We kijken in ieder geval terug op een superleuke start en hopen om nog veel meer natuurlijke zeep voor jullie te kunnen maken! Naast onze eigen webshop, kun je ons al vinden bij een aantal hele leuke verkooppunten.

Plantaardig?

Op de “over ons” pagina heeft  lange tijd gestaan dat we in de toekomst willen samenwerken met bijvoorbeeld een imkerij voor de honing in een zeep. Na lang tobben hebben we besloten om 100% plantaardige zepen te maken en dit ook in de toekomst te blijven doen. Dus geen honing, ezelmelk, geitenmelk of andere dierlijke producten in onze zepen. Het getob lag precies in lijn met de persoonlijke overtuiging van Thijske (oprichter).

Natuurlijke zeep

Verhuizen!

Na een paar weken zeep produceren net buiten Utrecht, hebben we ons eind januari 2018 gevestigd in LOU Oudenoord (Leegstand Oplossers Utrecht). Dat sprak ons direct aan. Een pand vol met creatieve, leuke en vaak startende bedrijven. Dat geeft een leuke sfeer en wisselwerking. Op zaterdag 10 februari wordt LOU Oudenoord officieel geopend en ben je dus van harte welkom! Bij veel ateliers kun je binnenkijken, natuurlijk ook bij het Zeeplokaal. Tijd: van 15.00 uur tot 20.00 uur. 

Je kunt nu ook zeep bij ons afhalen en betalen met pin! We zitten vlakbij het centrum, dus ideaal om even een uitstapje te maken. Helemaal als het café in het pand  open is. Alvast een hint. Er zijn heel veel planten.

Plannen

Ja eh. Een probleem: duizend en één plannen. Aan ideeën geen gebrek! Binnenkort wordt het assortiment uitgebreid met een frisse vegan schoonmaakzeep voor in het huishouden en kun je ook je haren wassen met een vegan haarzeep. We zijn ook aan het experimenteren met vegan vloeibare zeep. De afgelopen tijd kregen we regelmatig de vraag of we ook een vloeibare variant hebben, bijvoorbeeld voor  restaurants. Het kan ook gewoon jouw persoonlijke voorkeur hebben natuurlijk! Gelukkig kunnen we wel vaak ontspannen in bad, dat nieuwe badzout moet tenslotte ook getest worden, niet?

Verder hebben we heel veel zin in de zomer omdat er dan veel markten zijn waar we willen verschijnen! Weet jij een leuke markt? We horen graag je tips! Gelukkig staan we al op zondag 25 maart op de Moderne Hippie Markt in Amsterdam om de sfeer te proeven.

Tot de volgende update! Blijf ons volgen op Instagram, Facebook & Twitter.

BewarenBewaren

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*