Onmisbaar in de zeepkeuken: olijfolie

Onmisbaar in de zeepkeuken: olijfolie
24 november 2017 Het Zeeplokaal

Onmisbaar in de zeepkeuken: olijfolie

Ja, wij kennen de olijfolie ook voornamelijk van het gebruik in de keuken. Goed als dressing. Om mee te bakken. Om je pesto lekker smeuïg mee te maken. Op een gegeven moment hebben we olijfolie wel eens geprobeerd in het haar. Met een zelfgemaakt masker wel te verstaan. Samen met een beetje honing, yoghurt en havermout. Dit was geen succes. Althans niet als je een volle bos haar hebt en na een paar dagen nog steeds stukjes havermout in je haren terugvindt (hier wordt uit ervaring gesproken…).

De werking van olijfolie

Goed, een positieve noot. Olijfolie is namelijk onmisbaar in de zeepkeuken. Olijfolie verzorgt, laat je zeep lekker schuimen en je huid voelt soepel aan na het wassen met zeep. Geen trekkerige huid te bekennen. Hoewel het een “zachte” olie is, zorgt het op den duur voor een hele harde zeep. Onze zeep rijpt minimaal 4 tot 6 weken, dan verdampt het meeste water en blijft er een mooie harde zeep over.

Handgemaakte zeep Zeeplokaal

De olijfolie die wij gebruiken voor het maken van zeep is afkomstig van biologisch geteelde olijven  uit Cordoba (Spanje). Binnen 24 uur na het oogsten worden de olijven verwerkt tot olie. De olijven worden geperst zonder synthetische behandelingen of toevoegingen. Zo zien wij het graag 🙂 Op de zeep met maanzaad na, bevat elke zeep olijfolie. 

BewarenBewaren

Comments (2)

 1. Marjan Schaapveld 3 jaar geleden

  Hallo Thyske,

  Ik zou zo graag een paar de zeepjes met havermout willen bestellen, maar ik zie hem nergens meer…..

  Groetjes Marjan Schaapveld

  • Auteur
   Het Zeeplokaal 3 jaar geleden

   Hoi Marjan, deze zeep zit helaas niet meer in het assortiment!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*