Ons verhaal

ZO IS HET BEGONNEN

Het Zeeplokaal vindt haar oorsprong in de liefde voor pure ingrediënten zonder poespas. Eigenaresse Thijske was al enige tijd bezig met minder plastic te gebruiken, meer te hergebruiken en tweedehands te kopen, maar was zich eigenlijk nog niet écht bewust van wat er in een gemiddelde shampoo of douchegel zit. Totdat ze een keer rode uitslag kreeg van een in de haast mee-gegraaide budget douchegel. Bij nader onderzoek bleek het een hele waslijst aan ingrediënten te zijn (inclusief agressieve schuimverbeteraars), die behoorlijk ver van haar liefde voor natuurlijke en handgemaakte producten lag. Dat moest anders kunnen.

In januari 2017 maakte zij voor het eerst zeep… In een cakevorm. Wij zijn nog steeds hooked! De cakevorm is inmiddels ingeruild voor handzamer gerei. Tientallen mallen worden dagelijks gevuld waardoor mooie zeepbroden ontstaan. De zeepbroden worden weer in de zeepblokken gesneden zoals je ze kent.

ZEEP VAN HET ZEEPLOKAAL

Alle zeep die voor jou wordt gemaakt heeft als uitgangspunt heerlijk verzorgend te zijn én goed voor moeder natuur. Elke zeep van het Zeeplokaal is plantaardig en dus 100% vegan friendly! Onze zeep is vrij van sulfaten zoals SLS en SLES. Puur natuur it is. 

We kiezen ervoor om geen palmolie te gebruiken vanwege de negatieve impact van de palmolie-industrie op dier en natuur. We werken zoveel mogelijk met biologische ingrediënten. In de productomschrijving kun je zien welke ingrediënten biologisch geproduceerd zijn. Kortom: handgemaakte zeep, lokaal gemaakt. Back to basics!

WAAR KUN JE HET ZEEPLOKAAL VINDEN?

Wij hebben acht soorten zeep in het assortiment voor jou. Onder andere zeep met zwarte actieve kool, een scrubzeep met maanzaad, zeep voor je huishouden en twee haarzepen. De zeep is veelvuldig getest en verbeterd tot de perfecte zeep. De zepen kun je via de webshop bestellen of via een van onze verkooppunten kopen. Regelmatig wordt dit leuke lijstje van hotspots uitgebreid, houd dus de website en de social media kanalen in de gaten voor heuse zeepupdates. Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van het Zeeplokaal.