Ons verhaal

ZO IS HET BEGONNEN

Het Zeeplokaal is ontstaan uit de liefde voor pure ingrediënten zonder poespas. Eigenaresse Thijske was al enige tijd bezig met minder plastic te gebruiken, meer te hergebruiken en tweedehands te kopen, maar was zich eigenlijk nog niet écht bewust wat er in een gemiddelde shampoo of douchegel zit. Totdat ze  rode uitslag kreeg van een haastig mee-gegraaide budget douchegel. Bij nader onderzoek bleek het een hele waslijst aan ingrediënten te zijn (inclusief agressieve schuimverbeteraars). Oeps, dit stond wel heel ver van haar liefde voor natuurlijke en handgemaakte producten. Dat moest anders kunnen.

In januari 2017 maakte zij voor het eerst zeep… In een cakevorm. Wij zijn nog steeds hooked! De cakevorm is inmiddels ingeruild voor handzamer gerei. Tientallen mallen worden dagelijks gevuld met verzeepte plantaardige oliën waardoor mooie zeepbroden ontstaan. Deze zeepbroden worden daarna in de blokken zeep gesneden, zoals je die van ons kent.

ZEEP VAN HET ZEEPLOKAAL

Elke zeep die voor jou wordt gemaakt heeft als uitgangspunt heerlijk verzorgend te zijn én goed voor moeder natuur. Elke zeep van het Zeeplokaal is plantaardig en dus 100% vegan friendly! Onze zeep is vrij van sulfaten zoals SLS en SLES. Puur natuur it is. 

We kiezen ervoor geen palmolie te gebruiken vanwege de negatieve impact van de palmolie-industrie op dier en natuur. We werken zoveel mogelijk met biologische ingrediënten. In de productomschrijving kun je zien welke ingrediënten biologisch geproduceerd zijn. Kortom: handgemaakte zeep, lokaal gemaakt. Back to basics!

WELKE ZEPEN ZIJN ER TE VINDEN BIJ HET ZEEPLOKAAL?

Wij hebben acht soorten zeep in het assortiment voor jou. Onder andere zeep met zwarte actieve kool, een scrubzeep met maanzaad, zeep voor je huishouden en twee haarzepen. De zeep is veelvuldig getest en verbeterd tot de perfecte zeep. De zepen kun je via de webshop bestellen of via een van onze verkooppunten kopen. Regelmatig wordt dit leuke lijstje van hotspots uitgebreid, houd dus de website en de social media kanalen in de gaten voor heuse zeepupdates. Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van het Zeeplokaal. 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*