Waarom schoonmaakzeep een aanwinst is in jouw huishouden 

Waarom schoonmaakzeep een aanwinst is in jouw huishouden 
18 april 2018 Het Zeeplokaal

Waarom schoonmaakzeep een aanwinst is in jouw huishouden

Dat wij graag dingen zelf maken is inmiddels wel duidelijk. Na het experimenteren en doorontwikkelen van zeep voor je lichaam en een haarzeep (solid shampoobar), was het tijd om die fles afwasmiddel op het aanrecht te vervangen.

Zelf maken wij veel schoon met natuurazijn en baking soda. Dat werkt super fijn, maar we misten wel een lekkere frisse geur en een goede vervanger voor de afwasfles.

Daarvoor is de schoonmaakzeep ideaal. We hebben etherische citroen olie en etherische eucalyptus olie aan de schoonmaakzeep toegevoegd. Niets frisser dan deze twee geuren samen, heerlijk! Naast een fijne geur heeft etherische citroen olie antibacteriële eigenschappen.

De alleskunner

Ja echt! Met de schoonmaakzeep waar wij de laatste tijd aan hebben gewerkt kun je heel veel chemische en milieubelastende schoonmaakmiddelen opmaken, om vervolgens nóóit meer kopen. De schoonmaakzeep staat nu online, klik hier.

De basis van de zeep bestaat uit biologische kokosolie en koolzaadolie van Nederlandse bodem.

Nu bestaan onze schoonmaakmiddelen dus uit natuurazijn, baking soda en de schoonmaakzeep. Kijk, dat lijkt er al meer op! Geen overvolle kastjes meer met schoonmaakmiddelen die je toch nauwelijks gebruikt.

Zeeplokaal huishoudzeep handgemaakt

Hoe je schoonmaakzeep gebruikt

We zetten een aantal tips voor je op een rij! Een (kaas)rasp is trouwens ideaal om je zeep mee te snijden, of te raspen dus.

 • Afwassen. Was je met de hand af? Rasp een beetje van je zeep en laat je wasbak of tobbe (is dit woord nog van nu…?) vol lopen met warm water. Gebruik eventueel onze zeepklopper, zodat je makkelijk een sopje maakt. Voila! Een warm sopje. Je kunt je afwasborstel natuurlijk ook langs je zeep halen. Werkt goed voor vette oppervlaktes, zoals je pannen.
 • Oppervlaktes schoonmaken. We gaan weer lekker raspen! Rasp weer een kleine hand vol van je zeep en voeg dit samen met warm water. Even roeren of kloppen met de zeepklopper en gaan met die banaan.
 • Wasmiddel. Binnenkort schrijven we ons recept uit voor een artikel, houd de blog dus in de gaten!

Schoonmaakzeep is dus een aanwinst als je opzoek bent naar een groene en duurzame manier voor het schoonmaken van allerlei dingen.

Gebruik jij de schoonmaakzeep al? En heb jij meer tips en tricks?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Comments (2)

 1. Christien 4 jaar geleden

  Blij met de zeep maar……
  Ik proef vaak nog zeep aan mijn beker of bestek en de gewassen vaat voelt vettig en de wijnglazen zijn vlekkerig. Ik maak een klein sopje en met een natuurspons schrob ik de vaat en spoel dat dan af in een afwasteil met heet water. Vervolgens zet ik het in het afdruiprek op te laten drogen.

  • Auteur
   Het Zeeplokaal 4 jaar geleden

   Hoi Christien,

   Dat is vreemd!
   Ik denk dat dit door het sponsje kan komen. Met een afwasborstel schrob je je vaat echt vetvrij. We zullen dit even aanpassen in onze blog.
   Ik neem aan dat je al hebt geprobeerd om even goed na te spoelen?

   Groetjes!
   Thijske

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*