De hele maand december krijg je van ons een mini zeepje bij je bestelling cadeau!
De hele maand december krijg je van ons een mini zeepje bij je bestelling cadeau!

Waarom we ervoor kiezen om de verzendkosten te verhogen

Waarom we ervoor kiezen om de verzendkosten te verhogen
16 juli 2019 Het Zeeplokaal

Waarom we ervoor kiezen om de verzendkosten te verhogen

Ruim anderhalf jaar na de start van het Zeeplokaal is het een mooi moment om eens stil te staan. Tijd voor reflectie op de bedrijfsvoering, de werkelijke kosten, de manier van werken. Gewoon eens even stil staan.

Bij het opstarten van het Zeeplokaal werd er vanuit eigen gevoel en intuïtie gewerkt. Dat is eigenlijk nog steeds zo en dat werkt fijn. Na anderhalf jaar hebben we echter wel véél meer inzicht in de daadwerkelijke kosten van het runnen van een bedrijf.

Het begon te wringen

We namen onze verzendkosten en het drempelbedrag voor gratis verzending (€25) onder de loep. Er begon iets te wringen. Zo’n laag drempelbedrag is eigenlijk niet realistisch voor een kleinschalig bedrijf en spreekt ook onze eigen filosofie tegen. “Zo goedkoop mogelijk” is juist het tegenovergestelde van een duurzaam beleid.

Gelukkig merken we dat dit ook onder jullie, onze klanten, leeft. Wanneer een zeep bijna uitverkocht is, krijgen we regelmatig de vraag wanneer deze wordt aangevuld. Omdat het zonde is om voor één blok zeep een bestelling te plaatsen. Enerzijds moet het natuurlijk kunnen, we willen ook dat je laagdrempelig de zeep kunt uitproberen. Anderzijds is het duurzamer om je jaarvoorraad in een keer te kopen. We proberen hier hierin balans te vinden.

Een andere reden voor de prijswijziging is de verhoging van het verzendtarief die wij begin dit jaar hebben ontvangen van het vervoerbedrijf.

Om de scheve balans weer een beetje te herstellen, verhogen we het drempelbedrag voor gratis verzending naar €40 (binnen Nederland). De verzendkosten bij bestellingen onder de €40 worden met €0,45 verhoogd, dus €3,95.

Ook voor verzending naar België voeren we een prijswijziging door, deze kun je bekijken op de informatiepagina over verzendkosten en bestellen.

Verkoopprijzen zepen

De zepen hebben we ook onder de loep genomen. We willen het betaalbaar houden én we willen een gezond bedrijf opzetten. Dat is best een uitdaging. We zijn dan ook blij je te kunnen vertellen dat we slechts een aanpassing hebben gedaan. De rozen zeep kost voortaan €7,50.

Fysieke verkooppunten

Bijna elke week komen er verkooppunten bij. We willen je aanmoedigen om ook te kijken bij een verkooppunt bij jou in de buurt. Daarmee voorkom je verzendkosten en kun je de zeep in het echt even ruiken en bekijken. En anders staan de deuren van onze webshop wagenwijd voor je open, met realistische verzendkosten waarvoor je bestelling op je deurmat wordt bezorgd door de Fietskoeriers (of een samenwerkingspartner indien de Fietskoeriers niet actief zijn in jouw gebied).

Zo… Dat was dan de huishoudelijke mededeling! Heb je feedback of vragen? Laat het weten, we horen het graag van je.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*