Wat zeep doet en hoe je zeep gebruikt

Wat zeep doet en hoe je zeep gebruikt
6 december 2017 Het Zeeplokaal

Wat zeep doet en hoe je zeep gebruikt

Zeep. Voor de één een must op de wastafel, voor de ander een gebruik dat aan oma doet herinneren. Wij krijgen de laatste tijd steeds meer vragen over het gebruik van zeep in je dagelijkse verzorgingsroutine. De hoogste tijd dus om daar een blog aan te wijden.

Wat zeep doet

Voordat we het hebben over de toepassing, doen we een stap terug. Het doel van zeep is het reinigen van je huid. Klinkt simpel nietwaar? Door de vele soorten zeep en bijbehorende verschillende eigenschappen is het makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien. Des te beter om stil te staan bij wat zeep moet doen. Onze zeep is divers; de ene zeep is extra geschikt om je gezicht te reinigen, de andere zeep heeft een ontspannende werking vanwege de geur.

Fabriekszeep versus handgemaakte zeep

Handgemaakte zeep droogt je huid niet uit. Dat is een van de belangrijkste en fijnste eigenschappen van handgemaakte zeep. In fabriekszeep wordt glycerine, een stof die wordt gewonnen uit plantaardige of dierlijke olie, afgeroomd en gebruikt in bijvoorbeeld, vochtinbrengende crèmes. In onze handgemaakte zeep blijft de glycerine behouden en heb je dus geen last van een trekkerige huid. De oliën die bij het Zeeplokaal worden gebruikt zijn uitsluitend plantaardig.

Ook is handgemaakte zeep vrij van overbodige stoffen zoals SLS. Sodium Lauryl Sulfaat is een detergent die vuiligheid en vet verwijdert. Zó grondig, dat je huid droog en geïrriteerd kan aanvoelen. Het is nergens voor nodig om je huid zo extreem te reinigen. Overigens kun je ook allergisch zijn voor plantaardige ingrediënten, we raden je dus wel aan om zeep eerst te testen op een klein stukje huid wanneer je niet zeker weet hoe je reageert op bepaalde ingrediënten.

Handgemaakte zeep Zeeplokaal

Hoe je zeep gebruikt

In principe is elke zeep van het Zeeplokaal geschikt voor het hele lichaam. Wel geven we advies over waar je de zeep het beste voor kunt gebruiken. Zeep die een scrub bevat, zoals maanzaad, is een fijne zeep om je lichaam mee te scrubben. Ook kun je hier je gezicht licht mee scrubben. 

De zeep met zwarte actieve kool is een sterk reinigende zeep door de zwarte actieve kool en etherische Tea Tree olie. Daarom is dit een fijne zeep om je gezicht mee te wassen en is ook prima geschikt voor je lichaam.

De zeep met groene klei is geschikt als handzeep, voor je gezicht en voor je lichaam. Een bijkomend voordeel van het gebruik van handzeep in plaats van vloeibare handzeep is duurzaamheid. Het maakt daarbij ook uit hoe je de zeep bewaart. Een volgende blog gaan wij daar verder op in en vertellen je dan alles over het duurzaam gebruiken van je zeep! 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*