We verhuizen naar Zweden!

We verhuizen naar Zweden!
12 juli 2021 Het Zeeplokaal

We verhuizen naar Zweden!

Het is de hóógste tijd voor een update. Als je ons volgt op Instagram of Facebook heb je het wellicht al voorbij zien komen: we gaan verhuizen!

Aankomende september vertrekken we richting Zweden. ‘We’ zijn Daan, ik (Thijske) en onze kat Bowie. Daan zal je vaker voorbij zien komen, want vanaf augustus werken we samen aan het Zeeplokaal. De ultieme relatietest 😉

We zijn al een hele poos opzoek naar een plekje in de natuur. Op het moment wonen we in Utrecht en hoewel de stad een hoop te bieden heeft, zijn we klaar voor een leven in de natuur. Het lijkt ons heerlijk om af en toe de stad op te zoeken en in de natuur te wonen in plaats van andersom. Zoals je misschien weet is de huizenmarkt redelijk krankzinnig in Nederland en daarbij konden we ook niet echt het type huis en perceel vinden waar we naar opzoek zijn. Althans niet met ons budget. Als vanzelf kwam Zweden in het vizier.

We hadden er direct een goed gevoel bij en we zijn het verder gaan onderzoeken. Inmiddels zijn er heel wat knopen doorgehakt en is de bootticket naar Gotenburg geboekt.

Handgemaakte zeep Zeeplokaal

En het Zeeplokaal dan?

Het Zeeplokaal verhuizen we mee zodra we gesetteld zijn. We blijven de bestellingen wel vanuit Nederland verzenden, zodat je je bestelling snel in huis hebt en we niet voor iedere bestelling een koerier voor een lange afstand hoeven in te zetten, dat vinden we niet duurzaam.

Daarbij blijft onze partner Rebel Nature in Amsterdam ons helpen om voldoende zeep te maken, dus de zepen die in Nederland gemaakt worden ook vanuit Nederland verzonden. Zo blijft de footprint laag.

Zodra we gesetteld zijn in Zweden kunnen we ons richten op de Scandinavische markt! Spannende tijden.

Nieuwe zepen

Ruim een half jaar terug was ik volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe zepen. Toen onze emigratieplannen serieuzer werden heb ik dit even in de koelkast gezet. De reden? Ik kan niet wachten om met typisch Zweedse planten en ingrediënten te experimenteren!

Ik wil graag met planten uit eigen tuin kunnen experimenteren om zo nog meer ‘from scratch’ een zeep te kunnen ontwikkelen. Op het moment heb ik die mogelijkheid niet, maar door onze verhuizing gaat er een wereld open aan mogelijkheden.

Het gaat dus nog even duren voordat er een nieuwe lijn wordt uitgebracht, maar ik beloof je: het is het wachten waard!

Voor nu kun je uiteraard terecht in onze webshop voor het vaste assortiment.

We kijken er naar uit onze avonturen met je te delen!

Comments (4)

 1. Anneke de Vries 2 jaar geleden

  Leuk Thijske dat je ons zo op de hoogte houdt.
  wat een spannende stap, en stoer hoor!! Veel succes met alle voorbereidingen… t zal een behoorlijke organisatie zijn, zoals ik eerder schreef zou t super leuk zijn om ook n stukje Zweden van/met jullie te mogen delen en volgen. Ik hoop van harte dat jullie buiten de organisatie wat deze verhuizing kost ook tijd nemen/hebben om te genieten van alles. Groetjes Anneke

  • Auteur
   Het Zeeplokaal 2 jaar geleden

   Hoi Anneke,

   Bedankt voor je leuke reactie! En dat zullen we zeker doen 🙂

   Groetjes!
   Thijske

 2. Manon 12 maanden geleden

  Heel veel succes en geluk samen in Zweden!!

  • Auteur
   Het Zeeplokaal 12 maanden geleden

   Dankjewel Manon! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*