Zeep kopen

Welke zeep past bij jou?

Je bent opzoek naar een nieuw blok zeep, maar je weet nog niet precies welke zeep bij jou past of wat geschikt is voor de gevoelige huid, vet haar, ga zo maar door. Daar gaan we je bij helpen! We gaan je hier zoveel mogelijk informatie geven, zodat je weet welk blok zeep je kunt kopen.

In het Zeeplokaal hebben we op dit moment negen natuurlijke, vegan zepen. Daarvan zijn er twee geschikt voor je haren (de natuurlijke shampoo), een voor je huishouden (de huishoudzeep) en dan heb je nog de zepen voor je lichaam, ook als handzeep te gebruiken. Ieder blok zeep bij het Zeeplokaal wordt in het maakproces “overvet”. Dit betekend dat onze zeep je huid niet uitdroogt, maar juist voed met de fijne, natuurlijke ingrediënten.

Dus, ben je opzoek naar handgemaakte plantaardige zeep zonder palmolie? Dan ben je bij het Zeeplokaal aan het juiste adres.

Liefs,

Het Zeeplokaal

Waar je voor kiest met het Zeeplokaal in huis:

  • Onze zeep wordt lokaal gemaakt, in eigen atelier in Utrecht.
  • De zepen zijn volledig vegan. Dierlijke producten zijn uitgesloten.
  • We maken zeep met de hand. Hierdoor wordt de glycerine dat ontstaat behouden en niet afgeroomd.
  • We gebruiken géén palmolie. De palmolie-industrie heeft een verwoestende impact op dier en milieu.
  • We verwerken zoveel mogelijk biologische ingrediënten.
  • Wanneer jij een blok zeep koopt worden we daar ontzettend blij van en verwerken we je bestelling met de grootste zorg.

Haarzeep

Aroniabes rozemarijn haarzeep

We hebben twee haarzepen in het assortiment. Beide zijn geschikt voor ieder haartype, wel hebben we verschillende ingrediënten aan de haarzepen toegevoegd. Daardoor hebben de haarzepen verschillende eigenschappen.

De linkerzeep, de haarzeep met aroniabes en rozemarijn, is extra fijn wanneer je last hebt van roos en (ietwat) droog haar hebt.

De rechterzeep, de haarzeep met maca en grapefruit, is extra fijn als je (de neiging tot) vettig haar hebt.

Beide haarzepen kunnen wel tot vijf maanden meegaan wanneer je ze goed laat uitlekken in een bakje op de wastafel. Hierbij gaan we uit van een keer per week de haren wassen.

Klik hier voor beide haarzepen.

Huishoudzeep

citroen eucalyptus op schaaltje wit

De huishoudzeep is de ideale basis voor al je huishoudelijke klussen. Met een huishoudzeep reinig je op natuurlijke wijze, zonder agressieve middelen. Dit is ook een stuk beter voor het milieu.

Je kunt de huishoudzeep raspen en in combinatie met de zeepklopper gebruiken. Ook kun je een afwasborstel er langs halen en vervolgens je vette pan schoonmaken. Lees hier onze blog over de huishoudzeep voor meer informatie.

Handzeep & lichaamszeep

We hebben vier handgemaakte zepen in het assortiment die erg fijn zijn als lichaamszeep en als handzeep. Dat is het mooie aan een blok zeep: vaak kun je ze multifunctioneel gebruiken!

De natuurlijke zeep met palmarosa en rozen geeft een heerlijk luxe gevoel en heeft een bloemige geur. Er zitten namelijk etherische oliën in van palmarosa en geranium bourbon.

De natuurlijke zeep met groene thee en etherische citroengras olie ruikt heerlijk fris. Een fijne zeep om de dag opgewekt mee te starten. Groene thee staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen wanneer je groene thee drinkt. Ook wanneer de groene thee in een zeep is verwerkt is het prettig voor de huid. Het houd je huid soepel.

De natuurlijke zeep met groene klei en bergamot is een zeep die extra reinigend werkt door de groene klei. Etherische bergamot olie ruikt lekker fris en zorgt voor energie.

Gezichtszeep

De natuurlijke zeep met zwarte actieve kool en etherische tea tree olie is bij uitstek geschikt op je gezicht dagelijks mee te reinigen. Heb je een onrustige huid? Dan is deze zeep ideaal. Ook kun je je make-up en het alledaagse vuil dat op je huid terechtkomt verwijderen met de zwarte actieve koolzeep. Zwarte actieve kool en etherische tea tree olie hebben beide sterk reinigende en zuiverende eigenschappen. Probeer hier eens je gezicht mee te wassen (met een washandje), in plaats van een wegwerp watten schijfje te gebruiken!

Scrubzeep

Maanzaad scrubzeep

Een scrubzeep is onmisbaar in je verzorgingsroutine. De scrub komt door de maanzaad die we in de zeep hebben verwerkt. Niks geen plastic bolletjes dus, zoals vaak het geval is met (goedkope) scrubs.