Zwarte actieve kool: een sterk reinigend ingrediënt

Zwarte actieve kool: een sterk reinigend ingrediënt
13 oktober 2017 Het Zeeplokaal

Zwarte actieve kool: een sterk reinigend ingrediënt

We zeggen het maar heel eerlijk: wij wilden een zwarte zeep maken omdat we de zwarte zeep mooi vinden. Zwarte zeep in een marmeren zeepbakje; we zien dat helemaal voor ons. Bij het zoeken naar geschikte ingrediënten om zeep op natuurlijke wijze -zonder kunstmatige toevoegingen- een zwarte kleur te geven, komen wij uit bij zwarte actieve kool.

Een multifunctioneel ingrediënt

Een ingrediënt dat je zowel aantreft in een Norit pil (de diarree remmer) én zich leent om je tanden witter mee te maken, dat klinkt toch fascinerend? Daarbij wordt deze actieve kool zelfs voor consumptie gebruikt, denk aan een zwart bolletje ijs om een voorbeeld te noemen. Multifunctioneel dus. Lees je wel goed in wanneer je een product met zwarte actieve kool consumeert! Lees daar hier meer over. Je ziet zwarte actieve kool terug in allerlei beauty producten.

Zeep van het Zeeplokaal

Het Zeeplokaal heeft voor jou de zwarte actieve kool gemengd met onder andere verzeepte Castor,- kokos,- en olijfolie. Zo wordt het een zeep met sterk reinigende werking. De zwarte actieve kool zeep is geschikt voor ieder huidtype. Vooral voor de wat vettere huid is de zeep erg prettig vanwege de absorberende werking van de zwarte actieve kool.

De zwarte actieve kool die het Zeeplokaal gebruikt is gemaakt van kokosnoot-schillen. Een fijn product, want hiermee wordt de volledige kokosnoot gebruikt en hoeft er dus niets te worden weggegooid. De kokosnoot-schillen worden verbrand en vermalen. Het overgebleven as wordt bewerkt met hete stoom. Door dit proces krijgt zwarte actieve kool zijn eigenschap waar het zo bekend om staan: de absorberende werking.

Probeer de zwarte actieve koolzeep van het Zeeplokaal (vanaf 1 januari 2018 online verkrijgbaar, yay!) en ervaar de aangename werking voor je hele lijf. Heb je wel eens een product met zwarte actieve kool gebruikt? Laat je reactie achter. Wij zijn benieuwd waar jij het voor gebruikt! In de tussentijd kun je vast een kijkje nemen op onze Instagram

BewarenBewaren

Comment (1)

  1. Marcel 7 jaar geleden

    Ik heb laatst voor het eerst zelf zeep gebruikt met daarin actieve kool. Echt een geweldige ervaring. Ik ben erg benieuwd naar de versie van jullie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*